Hur betalar jag via ePassi eller Upplevelse.com?

Om du har en friskvårdspott hos ePassi som du önskar nyttja för att betala din kurs eller om du har betalat via Upplevelse.com gör du så här: Skriv "vill betala via ePassi/Upplevelse.com" i kommentarsfältet för din anmälan på dans.se Skicka ett mail till kassörerna (treasurer@dansarna.se) där du berättar att du vill betala via ePassi eller Upplevelse.com. Ange i mailet: kursens namn, anmälningsreferens (dvs den koden som ser ut ungefär så här: R1234567), och ditt personnummer

Mina uppgifter som t.ex. telefon eller adress stämmer inte.

Vår hantering av anmälningar görs via Dans.se och du får automatiskt ett konto hos dem när du anmäler dig. Om dina uppgifter inte stämmer så måste du logga in på Dans.se. För att få inloggningsnyckel så kan du ange ditt email. Gå till www.dans.se och läs hur du loggar in.

Jag vill boka en privatlektion i dans, hur gör jag?

Kontakta oss och meddela vilken dansstil är du intresserad av och på viken nivå önskas undervisning - är du nybörjare eller är du intresserad att boka en danslektion på en högre nivå(Improvers, Intermediate, Advanced). Skriv om du vill ta en eller flera lektioner (d.v.s. ett paket på några stycken), om du kommer själv eller med en danspartner och om du har egen lokal för dans (hemma, egen studio etc) eller behöver hjälp att boka en dansstudio. Vi återkommer med mer exakt prisförslag och namn på ledig instruktör. Privatlektion kostar från 600:- i timmen.

Jag har hamnat på en väntelista. Vad betyder det?

Du kan hamna på väntelista av lite olika orsaker. Vanligast är att minimiantalet på kursen inte är uppfyllt än och då kommer du automatiskt bli antagen när tillräckligt många har registrerat sig. Andra anledningar kan vara att en parkurs är i obalans mellan förare och följare eller att du inte angivet födelsedatum för att vi ska kunna se om du uppfyller krav på minimiålder. Om kursen är full kommer du också att sättas på väntelista. För mer information om din situation på väntelistan, kontakta din instruktör.

Hur betalar jag till Dansarna.se?

Betalning till Dansarna.se sker via bankgiro: 239-2538 (Swedbank). På socialdanser kan du även betala via Swish (Dansarnas Swish-nummer är 123 538 37 16). Ange anmälningsID eller namn och syfte. Om du av någon anledning inte kan betala med bankgiro eller Swish så kontakta oss så ordnar vi på annat sätt.

Jag är student kan jag få rabatt?

De flesta av Dansarna.se kurser har studentrabatt. För att vara berättigad till studentrabatt måste giltigt student ID kunna uppvisas vid första kurstillfället. Mecenat, Studentkortet eller motsvarande internationellt student ID.

Kan jag få ett kvitto?

Kvitto skickas automatiskt när din betalning registrerats.

Min kurs blev inställd. Vad händer nu?

Om en kurs blir inställd så har du rätt att få tillbaka kursavgift. Kontakta oss på treasurer@dansarna.se och ange hur du vill få pengarna återinsatta (ange kontonummer). Du har också möjlighet att anmäla dig till någon annan kurs och får då ett anmälningsdatum som motsvarar ditt ursprungliga anmälningsdatum till den inställda kursen, dvs. om du kommer i en väntelista på den nya kursen så har du en turordning som motsvarar ditt ursprungliga anmälningsdatum och du har rätt till boka-tidigt rabatt om detta fanns för den nya kursen vid ditt ursprungliga anmälningsdatum. Eftersom det är ganska ovanligt att kurser ställs in så hanteras detta manuellt. Ange i din nya registrering att du bytt kurs från en inställd kurs och om du önskar använda hel eller del av ev. redan inbetald avgift för den inställda kursen så ordnar vi upp det hela.

Måste jag anmäla mig i par?

Nej i de flesta kurser matchar vi ihop deltagare så att vi får balans mellan förare/följare i våra pardanskurser. Om man anmäler sig i par så har man dock förtur till kursen.

Jag har anmält mig i par. Måste jag rotera och dansa med andra?

I normala fall rekommenderar vi att alla deltagare på våra pardanskurser roterar under lektionerna. Detta ger bästa inlärningseffekt och förbereder er för socialdans. Finns speciella önskemål om att inte rotera så tar vi hänsyn till detta och ni får då dansa i par under kursen.

Kan man komma och prova första tillfället på en kurs innan man bestämmer sig?

Vi arrangerar Öppet Hus inför varje termin där du kan prova våra olika kurser. Om du inte kan medverka vid detta tillfälle så kontakta instruktören för den kurs du är intresserad av och kom överens om en ev. prova-på lektion. Observera att om kursen är full eller om det blir obalans mellan förare/följare så kommer du inte erbjudas ett prova-på tillfälle. Skulle du välja att inte gå kursen så får du betala för prova-på lektionen.

Är Dansarnas sociala event och praktikor enbart till för elever på Dansarna.se kurser?

Dansarnas sociala aktiviteter och praktikor är öppna för alla. Välkomna!

På vilket språk hålls kursen?

Alla våra instruktörer talar svenska och/eller engelska. Kurser där det finns elever som ej talar svenska hålls på engelska och kurser där instruktören ej talar svenska hålls på engelska.

Kan man byta kurs om man inte tycker det är rätt nivå?

Vi försöker tillgodose önskemål om att byta kurs men det är inte alltid möjligt med hänsyn till antal deltagare och balans mellan förare/följare. Du bör redan innan du anmäler dig noga läsa igenom kurs- och nivåbeskrivningarna och om du har frågor om vilken nivå som passar dig bör du ta kontakt med instruktören för den kurs/kurser du är intresserad av.

Jag kan inte vara med på alla tillfällen. Kan jag få pengar tillbaka?

Nej, du är anmäld till en kurs och upptar därmed en plats som vi inte kan sälja till någon annan.

Jag har missat den första gången på kursen. Är jag hopplöst efter nu?

Absolut inte. Vi repeterar alltid det vi gått igenom och du kan alltid be om lite extra hjälp från dina instruktörer.

Jag måste avanmäla mig från kursen, hur gör jag?

Kontakta dina instruktörer och begär avanmälan. När du anmälde dig till kursen så accepterade du också de villkor som gäller för avanmälan. Beroende på när avanmälan sker så har du rätt till viss återbetalning men du är också skyldig att betala eventuella avgifter (del av kursavgift) för avanmälan. I princip gäller att ju tidigare avanmälan sker desto mindre avgift. Om du har rätt till återbetalning så kontakta treasurer@dansarna.se ange hur du vill få pengarna återinsatta (ange kontonummer). Läs mer om Anmälningsvillkor.

Jag är instruktör som vill börja hålla kurser. Vem kontaktar jag för att bli medlem i Dansarna.se?

Du kontaktar oss på info@dansarna.se

Kan jag publicera mitt event på er facebooksida?

Nej, vår facebooksida är bara till för våra medlemmar. Det finns även andra facebookgrupper för dansevent i Linköpingsregionen som du kan använda.