Läs om hur vi hanterar Corona situationen. Bjud in dina vänner och gilla oss på Facebook och Instagram för att hjälpa oss sprida och öka intresset för dans i Linköpingsregionen.

Azeri

Azeri är folkdans från Azerbajdzjan beskriver i dansen olika vardagliga teman t.ex. arbete, ceremonier, hushållssysslor, sport, hjältemod mm. Dessa porträtteras färgstarkt i dansen och de viktigaste är ritualer och giftermålsceremonin.

En Azeridans består normalt av 3 delar. Den första delen är en snabb dans i en ring. Den andra delen är långsam och där dansaren står stolt och stark. Den tredje och sista delen dansar åter igen i en ring med stor emotionell passion.

De manliga och kvinnliga dansarna skiljer sig åt men det är numer vanligt att kvinnor också gör de manliga rörelserna. Kvinnorna har lång kjol och deras rörelser fokuserar på övre delen av armar, skuldror, huvud och ansiktet. Männens rörelser är fokuserade på ben och fotteknik där en vanlig rörelse är att stå på tå och sedan gå ner på knä.

Azeri dansas i 6/8 och 3/4 takt och vid uppvisning så är man ofta en trio som dansar med ackompanjemang av stränignstrumentetn kamāncha och tar.

Alla priser är per person. Vid paranmälan så får båda anmälda deltagare var sin registrering med unika OCR nummer för referens vid betalning.

Rabatt: 20% Boka-tidigt-rabatt för anmälan 14 dagar innan start. 10% Studentrabatt, kräver giltig student ID (ange STUDENT som bokningskod vid registrering).
Rabatter beräknas automatiskt och slutpris visas vid besked om antagning.

Inga aktiviteter eller artiklar hittade

Azeri Dance
Azeri Performance
Azeri Trio