Salsa Cuban Medel (Nivå 3)

Denna nya kurs är på nivå 3, men innehåller till ca 70% turer etc. från höstens kurs "cuban salsa 2+".

Vi kommer i denna kurs att lägga ett större fokus på känslan, att ”dansa med hela kroppen”. Dans är betydligt mer än fotplaceringar, handrörelser och turer. Genom att öka vår förståelse för den kubanska salsans ursprung, danserna rumba och son, för vi in liv och känsla i vår dans.

Vi kommer även att lägga ett större fokus på uttrycket, hur det ser ut när vi dansar. Detta genom att fokusera stil och styling. Det ska se snyggt ut och du ska kunna hitta stilar och uttrycksformer som passar dig. Vi kommer därför att jobba lite med en koreografi. För vet vi vad som väntar kan vi även lägga mer fokus på de detaljer som ger ett snyggare uttryck.

För er som tagit kurser hos oss tidigare vet ni att vi föredrar att lära ut en grundtur och sedan flertalet variationer på denna. Följaren ska inte veta vad som kommer hända härnäst. Detta är vårt sätt att träna och säkerställa att följaren verkligen följer och att föraren för. Men det är även ett sätt att med små medel skapa en spännande variation i dansen.

Glädjen ska vi inte glömma, den är mycket central i den kubanska salsan. Glädjen hos dig och din danspartner är ett av de viktigaste ”kvittona” på en lyckad dans. Vi hoppas denna kurs blir lika glädjefylld som den fortsättnings och nybörjarkurs vi precis använt

Detaljer

Startdatum tisdag 5 feb 2019 19:00
Slutdatum tisdag 9 apr 2019 20:15
Pris 1 000 SEK
Studentrabatt 10%
Längd 10 x 75 min
Min Antal 12
Instruktörer Maria och Patrik
Plats
Folkungahallen Aerobicsal övre plan
Folkungagatan 20, 582 35 Linköping, Sverige
Folkungahallen Aerobicsal övre plan
1 000 SEK 19
LA Style Salsa
Salsa Cuban Style
Rueda de Casino