Bjud in dina vänner och gilla oss på Facebook och Instagram för att hjälpa oss sprida och öka intresset för dans i Linköpingsregionen.

Kizomba Nybörjare (Nivå 1)

Kizomba är en pardans i tät fattning som ursprungligen kommer från Angola och kallas därför ibland för "afrikansk tango". Förenklat brukar man särskilja mellan två olika stillar, den klassiska och urban, där urban är mer modern och innehåller mer "showigare" moves. Men grunderna är desamma, så nybörjare passar alla oavsett vilken inriktning man sedan väljer.

Kizomba nybörjare vänder sig till de som aldrig provat eller endast dansat kizomba vid något enstaka tillfälle, men även som repetition för de som glömt eller inte riktigt får till det på det sociala dansgolvet. Vi går igenom grundstegen, kroppshållning, samt föra/följa teknik, balans och dissociation.

Vi går igenom grundstegen "basic 1-3" och ger er ett stort antal versioner av dessa. Sedan introduceras ett lite mer utmanande steg "saida", förarens och följarens (mens/lady) utgång. Detta ger er en bra grund för att kunna dansa socialt. Sedan är planen att vi introducerar en öppning samt nosar lite på tempoväxlingar. Exakt innehåll och tempo i utlärningen kommer att anpassas till deltagarnas nivå och intresse..

Kizomba kan vid en första anblick se enkel ut, men utmaningarna ligger i detaljerna. Våra deltagare har oftast erfarenhet från andra pardanser när de börjar dansa Kizomba, och det är ganska vanligt att mer inbitna foxare eller bachatadansare deltar.

Kursen hålls på svenska, men engelska kan förekomma om så behövs. 

Detaljer

Rabatterat pris 560 SEK (T.o.m. 29 apr 2020)
Startdatum onsdag 13 maj 2020 18:00
Slutdatum onsdag 3 jun 2020 20:00
Ordinarie pris 700 SEK
Studentrabatt 10% STUDENT discount
Längd 4 x 120 min
Min Antal 14
Instruktörer Maria Björklund
Plats
Linköpings Dansstudio
S:t Larsgatan 39
Linköpings Dansstudio
700 SEK 22
Kizomba Dance
Kizomba Flash Mob
Kizomba Lady Styling (Ginga)