Bjud in dina vänner och gilla oss på Facebook och Instagram för att hjälpa oss sprida och öka intresset för dans i Linköpingsregionen.

Bachata

Bachata är en sensuell pardans från Dominikanska Republiken som karaktäriseras av sensuella höftrörelser och en nära omfamning. Bachata finns i många olika stilar, och Dansarna.se lär ut varianten "Fusion", som blandar några av de mest populära stilarna, såsom "Moderna", "Dominicana" och "Sensual". Bachata kan dansas på många olika sätt, beroende på musikens karaktär, stämningen och kemin mellan de som dansar – Från snabbt, öppet och lekfullt, med tonvikt på snurrar, stegvariationer och rotationer såsom i exempelvis Salsa och Bugg, till nära och sensuellt, med tonvikt på kroppsrörelser och känsla som i exempelvis Fox och Kizomba, och allt däremellan.

Dansarna.se erbjuder kurser i Bachata på flera nivåer samt arrangerar socialkvällar för extra träning och dans. Under kurserna byter vi par kontinuerligt för att få största möjliga variation och bästa möjliga inlärning. Ni kan anmäla er både enskilt och i par. Antagning sker i turordning och vi strävar vi efter en jämn fördelning mellan följare och förare.

Bachata
Bachata
Bachata