Jakob

Jakob började dansa 1998 då han började med Bugg och Foxtrot mest som en social aktivitet. Men efterhand så växte intresset för dans och han provade på fler och fler danser vilket ledde till att han började åka iväg på olika event för att lära sig mer. Efter att ha utvecklat sig själv inom bland annat Argentinsk Tango, Salsa, Lindy Hop och Bachata upptäckte han 2010 West Coast Swing som nu är hans stora passion.


Jakobs dansstil utmärks av mycket rytmik och stor dynamik i rörelserna samt att han hela tiden anpassar sig till musiken. Han är även känd för att vara en väldigt tydlig förare, även i danser som han inte har så stor erfarenhet av, och sin förkärlek för olika former av dippar och andra trix på dansgolvet.

Jakob började undervisa i Salsa 2007 och upptäckte snabbt att det var både roligt och stimulerande samt att han har en talang för att analysera dans och hitta de små men betydelsefulla detaljerna. Han har även undervisat i Bachata och sedan 2014 undervisar han i West Coast Swing. Som instruktör fokuserar han mycket på god grundteknik samt att föra och följa och han är känd för sin skämtsamma stil när han undervisar. Han håller regelbundna kurser men har även stor erfarenhet av drop-in kurser, workshops och privatundervisning.